phone +32 (0)16 36 11 12

BLOGS

Thuiswerkvergoeding

Door de coronacrisis is thuiswerk in het dagelijkse leven niet meer weg te denken. Veel ondernemingen geven aan dat ze in de toekomst willen blijven inzetten op thuiswerk. Daarom hebben de fiscus en RSZ nieuwe spelregels uitgewerkt voor telewerk.

9 april 2021

Lees meer

Omschakeling naar zomer- of winteruur

Er is al vaak discussie geweest of we het zomer- of winteruur moeten aanhouden. Voor het grootste deel van de bevolking gaat het om één uur meer of minder slaap. Voor werknemers die ’s nachts van dienst zijn, betekent het dat ze langer of minder moeten werken. Maar hoe zit dat dan juist met hun verloning?

26 maart 2021

Lees meer

Veranderen van sociaal secretariaat doe je zo!

Ben je niet tevreden van je huidige sociaal secretariaat en wil je zo snel mogelijk veranderen? Bij Lindra zorgen we voor een vlotte en efficiënte overstap!

18 maart 2021

Lees meer

Meer en meer wordt gekozen voor HR insourcing

Mede dankzij de coronacrisis zijn Belgische ondernemingen geneigd om meer en meer aan HR insourcing te doen. Het motto is: zelf minder doen en meer uit handen geven, toch op vlak van HR diensten. Dan ben je bij Lindra aan het juiste adres!

9 maart 2021

Lees meer

Mogen werknemers naar het buitenland reizen?

Momenteel geldt er een reisverbod voor niet-essentiële verplaatsingen. Professionele reizen zijn wel toegestaan, mits een aantal verplichte voorwaarden. Wij sommen ze hier even op.

22 februari 2021

Lees meer

Telewerkbeleid verplicht voor werkgevers

Om het coronavirus te bestrijden, is telewerk verplicht voor wie van thuis kan werken. Werkgevers die nog geen telewerkbeleid hebben, moeten dat vanaf heden wel voorzien. Op 26 januari 2021 sloten de sociale partners een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af met een aantal verplichtingen en adviezen voor werkgevers die nog geen afspraken hebben rond telewerk.

17 februari 2021

Lees meer

Het evaluatiegesprek

Hoe kan jij het evaluatiegesprek zinvoller inzetten voor jouw werknemers? Lees hier onze 4 waardevolle tips!

26 januari 2021

Lees meer

Gelijkstelling tijdelijke werkloosheid voor vakantierechten

Werkgevers kunnen rekenen op een compensatie voor de gelijkstelling van tijdelijke werkloosheid corona voor de vakantierechten. Wanneer heb je recht op die compensatie? Moet je een aanvraag doen? Hoe groot is het bedrag? Een antwoord op de meest prangende vragen vind je hier.

22 december 2020

Lees meer

Eindejaarsgeschenk

Bij feestelijke aangelegenheden, bijvoorbeeld Sinterklaas, kan de werkgever een geschenk aanbieden aan zijn werknemers in de vorm van geschenkencheques. In dit artikel halen we aan welke voorwaarden er moeten gelden binnen de onderneming.

1 december 2020

Lees meer

Mondmaskers op de werkvloer

Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen en is in veel situaties verplicht, ook op de werkvloer. De werkgever moet er voor zorgen dat het personeel een mondmasker draagt wanneer er geen afstand bewaard kan worden.

7 september 2020

Lees meer

Verlenging tijdelijke werkloosheid

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (corona): nieuwe regels vanaf september 2020

11 augustus 2020

Lees meer

Telewerken na de lockdown

Telewerken is sinds de coronacrisis een blijvertje geworden. Van de ene dag op de andere werd thuiswerken voor veel werknemers de norm. Nu we stilaan terug naar kantoor gaan, is het belangrijk om het papierwerk hieromtrent in orde te brengen. Waarmee moet u allemaal rekening houden?

3 augustus 2020

Lees meer

Vakantie werknemers heeft impact op de werkvloer

Werknemers kijken ernaar uit om eindelijk even op reis te gaan in de zomervakantie. Wat als je werknemer reist naar een risicogebied? Welke impact heeft dit op de werkvloer?

23 juli 2020

Lees meer

Is het te warm om te werken?

Welke maatregelen moet je als werkgever nemen bij te hoge temperaturen om het zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw werknemers?

26 juni 2020

Lees meer

Opname vakantie tijdens de coronacrisis

Kunnen werknemers zomaar hun vakantie annuleren vanwege de coronacrisis? We sommen even op wat er kan en wat niet.

18 juni 2020

Lees meer

Besparen op loonkost? 5 tips van onze experten!

Wil je je werknemers meer netto geven zonder dat je loonkost stijgt? Wil je een transparant en strategisch loonbeleid? Wil je besparen op je loonkost tout court? Je hebt wellicht drie keer ‘ja’ geantwoord. Lees dus zeker verder!

15 juni 2020

Lees meer

De loonbonus in Corona-tijden

Je geeft je werknemers graag iets extra door bijvoorbeeld een loonbonus toe te kennen. Maar wat als die verloning in gevaar komt door de Coronacrisis? Of wil je het graag invoeren om je werknemers te bedanken voor hun extra inzet?

26 mei 2020

Lees meer

Corona-ouderschapsverlof

Werknemers die geen opvang hebben voor hun kinderen kunnen komende periode corona-ouderschapsverlof aanvragen.

18 mei 2020

Lees meer

Studenten tewerkstellen in Corona-tijden

Waar moet je rekening mee houden als je een student tewerkstelt tijdens de Coronacrisis? Lees hier de richtlijnen die strikt gevolgd moeten worden.

22 april 2020

Lees meer

5 voordelen bij het inschakelen van een externe personeelsdienst

Kom je handen tekort in jouw hr-afdeling of is er geen budget om een hr medewerker aan te werven? Schakel dan een externe personeelsdienst in!

15 januari 2020

Lees meer

Jobstudenten: waar hou ik rekening mee?

Bij het aanwerven van een jobstudent tijdens de zomervakantie, zijn er enkele punten waar je als werkgever rekening mee moet houden.

2 juli 2019

Lees meer

Ziek vóór of tijdens het verlof, wat nu?

Wanneer een werknemer ziek valt vóór of tijdens zijn verlof, bent u dan als werkgever verplicht een gewaarborgd loon toe te kennen?

19 juni 2019

Lees meer

Hrms online tools in een nieuw jasje

Vanaf mei 2019 krijgen de Hrms online tools een opfrisbeurt.

26 april 2019

Lees meer

De verplichtingen van een zieke werknemer

Welke verplichtingen heeft de werknemer bij ziekte?

7 februari 2019

Lees meer

Te laat op het werk door sneeuwval

Hebben werknemers recht op loon wanneer ze laattijdig op het werk aankomen door sneeuw of vrieskou?

23 januari 2019

Lees meer

Gewaarborgd loon bij een ski-ongeval

Komende maanden vertrekken veel Belgen op skivakantie. Maar wat als één van uw werknemers arbeidsongeschikt is vanwege een ski-ongeval?

15 januari 2019

Lees meer

Nieuwe procedure arbeidskaarten

Vanaf 1 januari is een nieuwe regelgeving inzake toelatingen tot arbeid van kracht gegaan.

9 januari 2019

Lees meer

Is het te koud om te werken?

Tijdens de afgelopen prachtige zomer prangde de vraag of het niet te warm was om te werken. Nu de winter is aangebroken, informeren we jou graag over temperaturen die acceptabel zijn voor werknemers.

18 december 2018

Lees meer

Feestdagen 2019

Verbod van tewerkstelling tijdens de feestdagen.

14 november 2018

Lees meer

De eindejaarspremie: heb ik er recht op?

December is voor iedereen een kostelijke maand. Dan is een eindejaarspremie steeds welkom. Slechts de helft van alle werknemers in de privésector krijgen dit cadeautje. Heb jij er recht op?

2 november 2018

Lees meer

Kan ik mijn vakantiedagen overdragen?

Wanneer het jaareinde nadert, duiken vaak problemen op rond het opnemen of het overdragen van resterende vakantiedagen. Enkele bedrijven laten dit toe, anderen niet. Wij verduidelijken met dit artikel hoe het juist zit.

11 oktober 2018

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x