15 maart 2024

Veranderen van sociaal secretariaat doe je zo!

Veranderingen zijn niet altijd gemakkelijk. De overstap naar een nieuwe payroll provider is hier geen uitzondering op. Een partner die tijdrovende administratie van jou overneemt is waardevol. De keuze van een HR-partner is dus van groot belang.

Ben je momenteel niet tevreden van je huidig sociaal secretariaat en wens je te veranderen? Maak je dan geen zorgen, want bij Lindra garanderen we een vlotte en efficiënte overschakeling!


Waarom veranderen van sociaal secretariaat?

Er kunnen verschillende motieven zijn waarom je wil veranderen van sociaal secretariaat:

  • Je huidige provider laat steken vallen bij de dienstverlening.
  • Het aanbod van een andere dienstverlener is ruimer/persoonlijker en sluit beter aan bij jouw behoeften dan dat van je huidige HR-partner.
  • Het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de online HR-tools zijn een belangrijke factor.
  • Het kostenplaatje van de nieuwe partner is financieel interessanter dan bij de huidige.


Kan ik veranderen van sociaal secretariaat?

Dit kan uiteraard. Je dient wel rekening te houden met de timing. Je kan enkel wisselen op de eerste dag van een nieuw trimester (1 januari, 1 april, 1 juli of 1 september). Zo beschikt je provider over alle nodige gegevens voor de RSZ-aangifte.

Mogelijk dien je ook een opzegtermijn bij je huidige sociaal secretariaat te respecteren. Doorgaans is dit een opzegtermijn van 6 maanden die ingaat op 1 juli en eindigt op 31 december. Je aangetekende zending met opzeg dient dus vóór eind juni toe te komen bij je sociaal secretariaat.


Ben je klaar om je personeels- en loonadministratie toe te vertrouwen aan een HR-partner die persoonlijkheid hoog in het vaandel draagt? Neem dan snel contact op met ons kantoor. Dan kijken we samen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek hoe we jouw onderneming het best kunnen ondersteunen. We werken met veel plezier een voorstel uit op maat van jouw noden en behoeften.

Meer items
Veranderen van sociaal secretariaat doe je zo!

Veranderen van sociaal secretariaat doe je zo!

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x