22 april 2020

Studenten tewerkstellen in Corona-tijden

De regering heeft recent beslist dat de gewerkte uren van jobstudenten tijdens het 2de kwartaal van 2020 (1 april – 30 juni) niet meegeteld worden bij het contingent van 475 uren. Dit wil zeggen dat de jobstudent nog steeds kan werken aan het voordelige tarief van de solidariteitsbijdragen zonder na te gaan of de student nog uren over heeft van zijn jaarlijks potje.


Kan een student werken tijdens de schorsing van de lessen?

Hier moet een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen jongeren die leerplichtig zijn en niet meer leerplichtig zijn (vanaf 18 jaar).

Voor jongeren die nog leerplichtig zijn, is het de bedoeling dat de onderwijsperiode nog steeds wordt gebruikt voor opleiding, ondanks de sluiting van de scholen vanwege het Coronavirus. Het is dus niet mogelijk om leerplichtige jongeren te laten werken in de perioden dat ze normaal lessen moesten volgen.

Voor jongeren die niet meer leerplichtig zijn , is een studentencontract mogelijk zolang die niet verplicht is om alternatieve cursussen te volgen (bijv. computercursussen op bepaalde tijdstippen). Natuurlijk moeten de richtlijnen van de regering op gebied van verplaatsingen, social distancing en sanitaire maatregelen nog steeds nauwkeurig gevolgd worden.

Meer items
Studenten tewerkstellen in Corona-tijden

Studenten tewerkstellen in Corona-tijden

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x