NIEUWS

7 september 2020

Mondmaskers op de werkvloer

Het dragen van een mondmasker wordt sterk aanbevolen en is in veel situaties verplicht, ook op de werkvloer. De werkgever moet er voor zorgen dat het personeel een mondmasker draagt wanneer er geen afstand bewaard kan worden.

11 augustus 2020

Verlenging tijdelijke werkloosheid

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (corona): nieuwe regels vanaf september 2020

3 augustus 2020

Telewerken na de lockdown

Telewerken is sinds de coronacrisis een blijvertje geworden. Van de ene dag op de andere werd thuiswerken voor veel werknemers de norm. Nu we stilaan terug naar kantoor gaan, is het belangrijk om het papierwerk hieromtrent in orde te brengen. Waarmee moet u allemaal rekening houden?

23 juli 2020

Vakantie werknemers heeft impact op de werkvloer

Werknemers kijken ernaar uit om eindelijk even op reis te gaan in de zomervakantie. Wat als je werknemer reist naar een risicogebied? Welke impact heeft dit op de werkvloer?

26 juni 2020

Is het te warm om te werken?

Welke maatregelen moet je als werkgever nemen bij te hoge temperaturen om het zo comfortabel mogelijk te maken voor jouw werknemers?

18 juni 2020

Opname vakantie tijdens de coronacrisis

Kunnen werknemers zomaar hun vakantie annuleren vanwege de coronacrisis? We sommen even op wat er kan en wat niet.

15 juni 2020

Besparen op loonkost? 5 tips van onze experten!

Wil je je werknemers meer netto geven zonder dat je loonkost stijgt? Wil je een transparant en strategisch loonbeleid? Wil je besparen op je loonkost tout court? Je hebt wellicht drie keer ‘ja’ geantwoord. Lees dus zeker verder!

26 mei 2020

De loonbonus in Corona-tijden

Je geeft je werknemers graag iets extra door bijvoorbeeld een loonbonus toe te kennen. Maar wat als die verloning in gevaar komt door de Coronacrisis? Of wil je het graag invoeren om je werknemers te bedanken voor hun extra inzet?

18 mei 2020

Corona-ouderschapsverlof

Werknemers die geen opvang hebben voor hun kinderen kunnen komende periode corona-ouderschapsverlof aanvragen.

22 april 2020

Studenten tewerkstellen in Corona-tijden

Waar moet je rekening mee houden als je een student tewerkstelt tijdens de Coronacrisis? Lees hier de richtlijnen die strikt gevolgd moeten worden.

10 april 2020

Thuiswerkvergoeding (Coronavirus)

Wil je als werkgever tijdens de Corona-crisis een tijdelijke onkostenvergoeding uitkeren aan jouw werknemers? Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

27 januari 2020

Het evaluatiegesprek

Hoe kan jij het evaluatiegesprek zinvoller inzetten voor jouw werknemers? Lees hier onze 4 waardevolle tips!

15 januari 2020

5 voordelen bij het inschakelen van een externe personeelsdienst

Kom je handen tekort in jouw HR-afdeling of is er geen budget om een HR medewerker aan te werven? Schakel dan een externe personeelsdienst in!

2 juli 2019

Jobstudenten: waar hou ik rekening mee?

Bij het aanwerven van een jobstudent tijdens de zomervakantie, zijn er enkele punten waar je als werkgever rekening mee moet houden.

19 juni 2019

Ziek vóór of tijdens het verlof, wat nu?

Wanneer een werknemer ziek valt vóór of tijdens zijn verlof, bent u dan als werkgever verplicht een gewaarborgd loon toe te kennen?

26 april 2019

Nieuwsbrief april 2019: Hrms online tools in een nieuw jasje

Vanaf mei 2019 krijgen de Hrms online tools een opfrisbeurt.

7 februari 2019

De verplichtingen van een zieke werknemer

Welke verplichtingen heeft de werknemer bij ziekte?

23 januari 2019

Te laat op het werk door sneeuwval

Hebben werknemers recht op loon wanneer ze laattijdig op het werk aankomen door ijzel of sneeuw?

15 januari 2019

Gewaarborgd loon bij een ski-ongeval

Komende maanden vertrekken veel Belgen op skivakantie. Maar wat als één van uw werknemers arbeidsongeschikt is vanwege een ski-ongeval?

9 januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019: nieuwe procedure arbeidskaarten

Vanaf 1 januari is een nieuwe regelgeving inzake toelatingen tot arbeid van kracht gegaan.

18 december 2018

Is het te koud om te werken?

Tijdens de afgelopen prachtige zomer prangde de vraag of het niet te warm was om te werken. Nu de winter is aangebroken, informeren we jou graag over temperaturen die acceptabel zijn voor werknemers.

11 december 2018

Versoepeling van het scholingsbeding

Werkgevers moeten aangespoord worden om meer te investeren in opleidingen. Daarom heeft onze Belgische regering het scholingsbeding versoepeld voor knelpuntberoepen. Deze versoepeling is ingegaan vanaf 10 november 2018.

28 november 2018

Eindejaarsgeschenk

Bij feestelijke aangelegenheden, bijvoorbeeld Sinterklaas, kan de werkgever een geschenk aanbieden aan zijn werknemers in de vorm van geschenkencheques. In dit artikel halen we aan welke voorwaarden er moeten gelden binnen de onderneming.

14 november 2018

Nieuwsbrief november: feestdagen 2019

Verbod van tewerkstelling tijdens de feestdagen

2 november 2018

De eindejaarspremie: heb ik er recht op?

December is voor iedereen een kostelijke maand. Dan is een eindejaarspremie steeds welkom. Slechts de helft van alle werknemers in de privésector krijgen dit cadeautje. Heb jij er recht op?

26 oktober 2018

Omschakeling zomer- naar winteruur

Op zondag 28 oktober schakelt het uur opnieuw naar de wintertijd: 3 uur wordt 2 uur. Werknemers die in ploegen werken op die nacht moeten één uur langer werken. Nu brandt de vraag: welk loon moet u hen betalen?

18 oktober 2018

Stroomtekort: wat betekent dit voor bedrijven?

Vanaf november kunt u als onderneming in aanraking komen met stroomtekorten. Hierdoor is het mogelijk dat het werk niet verwezenlijkt kan worden of dat de activiteiten stilgelegd dienen te worden. Er kunnen enkele acties ondernomen worden om vooruit te lopen de gevolgen hiervan.

11 oktober 2018

Kan ik mijn vakantiedagen overdragen?

Wanneer het jaareinde nadert, duiken vaak problemen op rond het opnemen of het overdragen van resterende vakantiedagen. Enkele bedrijven laten dit toe, anderen niet. Wij verduidelijken met dit artikel hoe het juist zit.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x