phone +32 (0)16 36 11 12

Nieuwe procedure arbeidskaarten

9 januari 2019

Vanaf 1 januari is een nieuwe regelgeving inzake toelatingen tot arbeid van kracht gegaan.

De procedure is gewijzigd voor het verkrijgen van een arbeidskaart voor een tewerkstelling van langer dan 90 dagen in Belgiƫ. In het verleden wanneer buitenlanders in Belgiƫ wilden werken, moesten zij 3 aparte procedures doorlopen om legaal te werken en verblijven in ons land (1. het verkrijgen van een werkvergunning, 2. het verkrijgen van een visum, 3. het verkrijgen van een Belgische verblijfsvergunning). Vanaf 1 januari 2019 dient een gecombineerde vergunning aangevraagd te worden. De vergunning bevat een elektronische verblijfskaart met zowel toelating tot arbeid als toelating tot verblijf.

De gecombineerde vergunning is van toepassing voor een aanvraag tot verblijf en tewerkstelling die langer dan 90 dagen duurt. Deze vergunning wordt afgeleverd door de Dienst Vreemdelingenzaken. Er zal dus geen aparte papieren arbeidskaart meer afgeleverd worden. Een aanvraag moet ingediend worden bij de centrale regionale migratiedienst.

Voor verblijf en tewerkstelling van maximaal 90 dagen blijft de oude procedure gelden en worden er nog wel papieren arbeidskaarten afgeleverd, tenzij de betrokkene vrijgesteld is van de arbeidskaart.

Reeds afgeleverde arbeidskaarten blijven geldig. Bij een verlenging van de kaart moet de nieuwe gecombineerde procedure gevolgd worden.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x